Rijbewijs
Auto

Om een rijbewijs te behalen moet een theorie en een praktijkexamen afgelegd worden. Dit gebeurt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen CBR.

Aan de hand van een proefles kunnen we samen kijken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig bent om examen te kunnen doen.

Een voertuig goed besturen is niet voor iedereen even makkelijk. Lichamelijke of geestelijke beperking zou het autorijden moeilijker kunnen maken. Een gezondheidsverklaring  kan daarbij uitsluitsel bieden.

De eerste 5 jaar heb je nog weinig rijervaring. Je wordt dan een beginnende bestuurder genoemd. Daarnaast rijdt een autobestuurder onder de 18 met een coach. Dit wordt 2 driver genoemd.

Bij Verkeersschool Excellent hebben we geen wachttijden.

Wil jij gelijk een proefles inplannen, klik dan op de WhatsApp bellen of een bericht achter laten via de mail kan natuurlijk ook.

Theorie

Sta jij op het punt om te gaan leren autorijden dan zal je ook het auto theorie-examen gaan doen.

Wil je jouw kans om te slagen zo hoog mogelijk maken? Dan is de juiste voorbereiding essentieel. De meeste mensen die niet slagen voor het Theorie examen komt doordat ze zich niet goed voorbereiden op het examen. Daarom lees je hier alles wat je moet weten over hoe je gemakkelijk jouw theorie-examen kunt halen. 

Alles over het auto theorie-examen op een rijtje

Als je examen gaat doen is het wel handig dat je exact weet hoe het theorie-examen werkt, wat er van je wordt verwacht en waar je aan moet voldoen. Zo ben je optimaal voorbereid.

Uit welke onderdelen bestaat het theorie-examen?

Het theorie-examen bestaat uit de onderdelen gevaarherkenning, kennisvragen en inrichtvragen.

Hoelang duurt theorie-examen?

Voor het gehele theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning heb je 8 seconden per vraag. Dit zijn 25 vragen, wat betekent dat je hier na ongeveer 3 minuten doorheen bent. Bij de onderdelen over inzicht en kennis is er geen vaste tijd per vraag. Heb je meer tijd nodig voor een bepaalde vraag? Dan kun je dat zelf indelen. Maar alvast een tip, zorg dat je niet teveel tijd aan een vraag kwijt bent. Voor het onderdeel inzicht heb je tot slot ongeveer 16 minuten de tijd om alle vragen te beantwoorden.

Hoeveel fouten mag je hebben bij theorie-examen?

Dat vragen veel mensen zich af. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan je er 13 of meer goed moet hebben. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hier moet je er 10 van goed hebben. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hier moet je er 25 of meer van goed hebben. Als je hieraan voldoet, dan ben je geslaagd.

Zodra je klaar bent met je examen krijg je direct in beeld te zien of je geslaagd of gezakt bent. Ben je gezakt? Dan is dat geen probleem! Je kunt oneindig veel herkansingen doen totdat je geslaagd bent. Bereid je goed voor voor de volgende keer en dan zal je wellicht wel slagen.

Hoelang is je auto-theorie geldig?

Dat is ook een vraag die wij veel krijgen. Ben je geslaagd? Je resultaat blijft dan anderhalf jaar geldig. Het is dan ook de bedoeling dat je binnen die tijd je praktijk examen behaald.

Pakketten Auto

Pakket A
1190
  • 20 Rijlessen
  • Examen
Pakket B
1665
  • 30 Rijlessen
  • Examen
Pakket C
1385
  • 20 Rijlessen
  • Tussentijdse Toets
  • Examen
Pakket D
1885
  • 30 Rijlessen
  • Tussentijdse Toets
  • Examen
Verkeersschool Excellent